Edwards Architecture - Mill Rise
Edwards Architecture - Mill Rise
Edwards Architecture - Mill Rise
Edwards Architecture - Mill Rise
Edwards Architecture - Mill Rise
Edwards Architecture - Mill Rise
Edwards Architecture - Mill Rise
Edwards Architecture - Mill Rise
Edwards Architecture - Mill Rise

About Mill Rise

Edwards Architecture were commissioned to design and deliver the high-quality apartments on the former Galliford Try office. The site contained many constraints such as easements, flooding, ecology and trees. These issues were overcome with an efficient and effective floor plan maximising views and the number of apartments. Edwards Architecture were also instrumental in the public consultation and planning process in bringing the scheme to fruition.
The proposed building intends to respond to the surrounding area, whilst achieving a high-quality development of 18 apartments in line with the clients brief. The footprint of the building is dictated heavily by the site constraints; including flood zones, a wildlife corridor and existing easements. The proposed building is efficient in its footprint and minimises the impact on the site and surrounding ecology.
The facade of the building responds to the area in its materiality whilst maintaining a modern aesthetic which was a key requirement of the clients brief.

Other work

We also worked along side Derwentside Homes and Gailford Try when developing Lynwood Care VillageWillow Burn Hospice and Greengates.

Mill Rise

Ponteland, Northumberland

Client: Galiford Try
Contractor: Galiford Try
Status: Complete
Value: £3.5 million